Til krimielskeren, der ynder at læse om en forbrydelse begået i et anderledes miljø og naturområde. Bogens omslag er dystert og giver udtryk for det landskab og mørke, som forbrydelsen foregår i.
Siv Callesen og Erk Jessen er en del af en nyoprettet specialenhed, som skal hjælpe det dansk-tyske grænsepoliti. Ude i Vadehavet på halligen, Hallig Graf, sker et mistænkeligt dødsfald. Makkerparret sendes til øen og det viser sig også at der er tale om drab. En kunsterkoloni er bosiddende for at skabe kunst til turisterne, men der er mange konflikter i det skjulte. En storm sætter ind, og Siv og Erk må klare efterforskningen uden hjælp fra fastlandet. De to har en fælles forhistorie og det kommer til at præge efterforskningen. Krimien har et godt flow og gode karakterskildringer, hvor kunstneriske ambitioner, kunstsyn og identitet er i hovedsædet. Naturen omkring dem er barsk og danner en mørk, grufuld og klaustrofobisk ramme for forbrydelsen. Enger har tidlige udgivet Fjern og klummesamlingen Udkantsdanskerne.
De islandske krimier eller Operation Fritham af Kristensen kan være mulige sammenligninger, hvad angår naturbeskrivelserne og de mørke omgivelser. Jeg kan dog ikke komme på noget der ligner, hvad angår de indgående kunst- og identitetsbeskrivelser.
Velskrevet krimi om hvor langt man vil gå for kunstens skyld og især hvorledes vi alle opfatter vores identitet. Historien er veldrejet, så den henvender sig til alle krimielskere.