Dette er andet bind i serien, og er stadig en anderledes dagbog, for især piger i alderen 13-16 år. Bøgerne bør læses i rigtig rækkefølge, da der flere udviklinger igennem bøgernes sidehistorier og temaer. Bogen er nok især til fritidslæsning, men vil også kunne være relevant fx i forbindelse med miljøemner.
Laura er nu blevet 18 år, og begyndt på universitetet, men hun er også meget aktiv i forskellige studenter aktiviteter, der udvikler sig til civil ulydighed og borgermodstand i det tredje år med CO2-rationering, da London sættes i undtagelsestilstand. Lauras lidt introverte kæreste Adi, bryder hun med, og hun bliver kæreste med den lidt mere livsglade Sam. Der er knald på sproget, på en positiv og troværdig måde, også af en ung kvinde i en meget turbulent tid og virkelighed i snarlig fremtidsfortælling i England. Bogen er illustreret med sort/hvide billeder, blogs, tekstbeskeder og collager. Det er en lidt usædvanlig dagbog, udover travlt teenageliv og kærlighed, handler den også om engagement, klimaændringer, CO2-kvoter og den nærmeste fremtid.
Bogen fortsætter på relevant vis Laura Browns CO2 dagbog 2015, 2009. Serien har en duft af en klassiker, som også er britisk; Orwells 1984, 1949. Det ses i skildringen af, hvordan en forestående miljøkatastrofe udnyttes politisk til undtagelsestilstand, og hvordan andre totalitære tiltag lurer.
Den populære dagbogsgenre møder her for 2. gang alvorlige miljøemner i en forfriskende og velskrevet ungdomsbog.