Det er ikke kun Roskildeborgere men folkemusikinteresserede fra hele landet der kan have fornøjelse af at læse om Lirum Larums historie.
Det var tilbage i slutningen af 1960'erne at interessen for den danske folkemusik blussede, og i udviklingen af den nye folkemusik har Lirum Larum i Roskilde spillet en vigtig rolle. Det startede som navnet på en folkemusikgruppe i 1971, men udviklede sig til at blive en fælles betegnelse for et frodigt folkemusikmiljø i Roskilde med betydning for hele landet. Der blev holdt koncerter, indspillet plader, afholdt stævner, og man havde kontakter til folkemusikkredse i udlandet. Det er et forfatterkollektiv, der har taget navn efter den kendte folkevise "Karen fra dansen", der nu fortæller historien med masser af billeder og i et varieret layout og med omhyggelige registreringer af bevægelsens aktiviteter. En cd og en dvd følger med bogen med lydoptagelser og video-klip fra stævner og koncerter.
Historien om den nye danske folkemusik er ikke fortalt andre steder. Jubilæumsbogen Tingluti tangluti i 50 år, 2001 fortæller om et folkloreensemble med mangeartede aktiviteter.
Lirum Larum har spillet en vigtig rolle i udviklingen af den nye folkemusik i Danmark. Derfor har den velfortalte beretning om bevægelsens historie også interesse ud over Roskildes grænser.