Henvender sig til de mange læsere, der interesserer sig for muslimske lande og for dagligliv i Mellemøsten. Også egnet som forberedelseslæsning inden et ophold i området. Bogens omslag vil friste Virkelighedens verden-læserne.
I 2001 blev forfatterens mand tilbudt en stilling i De Forenede Arabiske Emirater. Familiens teenagere fulgte med, og de ca. 4 år blev fulde af oplevelser og indsigt på godt og ondt. Den medfølgende hustru gik selv i gang med at videreuddanne sig, og hun fortæller om alt dette og om hvordan livet i de arabiske lande former sig for indbyggerne af begge køn. For de udstationerede åbner sig en ny verden, hvor man bl.a. skal forholde sig til tjenestefolk, skønhedspleje og sharia. B.L. skriver letløbende og velformuleret og giver et ret kort rids af sine oplevelser, nogle af historierne kunne såmænd godt være uddybet lidt mere.
Meghan D. Jakobsens Det tynde øl er en oplagt sammenligning, idet den også beskriver en medfølgende hustrus oplevelser som udstationeret i et arabisk land. Nina Aisha Rasmussens Pilgrim i Mekka er en anden type beretning om at være vestlig kvinde i et muslimsk land.
Bogen fortæller om 4 år som medfølgende hustru under hendes mands udstationering i De Forenede Arabiske Emirater, en tid med mange oplevelser og erfaringer på godt og ondt. Bogen er hurtigt læst og går ikke så meget i dybden med de enkelte historier, men giver en god fornemmelse af de udfordringer, en dansk kvinde kan møde i en sådan situation.