En guide med praktiske råd og tips til pårørende til mennesker med demens. Henvender sig til dem som ønsker viden og råd om demens og det komplicerede demensforløb.
Forfatterne Pia Brændstrup, Jens Hansen og Maria Tønnersen skriver at de ønsker at skabe en generel forståelse for de pårørende, som er vidner til et sygdomsforløb og derfor oplever voldsom modgang og udfordringer i tilværelsen. Indledningsvis gennemgås de problemer, almene træk og kriser der hører til og opleves i et demensforløb. I de næste afsnit beskriver forfatterne de psykologiske og sociale elementer og herfra fremhæves betydningen af den mentale styrkes nødvendighed. Forfatterne skriver: "Gradvist må man acceptere, at relationen til den demensramte ændrer sig og på mange måder bliver en asymmetrisk (ikke jævnbyrdig) relation. (..) Kunsten består i at gøre forholdet så værdigt som muligt." Bogen er udstyret med billeder og faktaboks om demens.
En lille men velskrevet bog som tager udgangspunkt i de pårørendes ve og vel og berører tabubelagte emner, herunder tanker og følelser som pårørende har svært ved at dele. Hvert år registreres cirka 7700 nye tilfælde af demens, og pårørende kan have det svært med sygdommens mekanismer og med at skelne mellem egne og den demensramtes behov. Bogen er utvivlsomt vigtig og god for sagen.
Af andre titler om demens og de pårørendes ændrede verden findes: Når mor har demensLidt af farKan jeg sygemelde mig hos Gud, Lidt af far og Kan jeg sygemelde mig hos GudAf andre titler om demens og de pårørendes ændrede verden findes: Når mor har demens, og Kan jeg sygemelde mig hos GudAf andre titler om demens og de pårørendes ændrede verden findes: Når mor har demens, Lidt af far og .