Bogen er først og fremmest rettet mod undervisere og studerende inden for kristendoms-/religionsområdet på CVUérnes læreruddannelse, men den vil også kunne anvendes i andre sammenhænge, hvor spørgsmål om livsfilosofiens historie og betydning er på dagsordenen.
Bogen kan karakteriseres som et forsvarsskrift i forbindelse med forfatterens tidligere angreb på folkeskolens brug/misbrug af livsfilosofien i kristendomsundervisningen. En stor del af bogen er en beskrivelse og dokumentation af den tyske og den danske livsfilosofi - med hovedvægten på Nietzsche og Løgstrup. Derefter følger præsentationer af aktuelle anvendere af livsfilosofien: Mogens Pahuus, Arne Næss, Matti Bergström og Kaospiloterne, samt et afsnit om hvordan livsfilosofien anvendes eller søges anvendt i læreruddannelse og skole. I bogens to sidste afsnit udfolder forfatteren sin kritik af pædagogiseringen af livsfilosofien, der ses som "forkyndelse ad bagvejen" og som nivellering af barn/voksen-forholdet, og i sidste ende som et overgreb mod eleven. Desuden påvises pædagogikkens mistolkning og misbrug af Løgstrups filosofi. Bogen rummer omfattende litteraturliste samt personregister.
Der findes ikke lignende på dansk. Bogen er blevet til på baggrund af en ph.d.-afhandling fra 2005.
En enestående og meget væsentlig udgivelse, som nok er snæver i sin målgruppe, men som bør være tilgængelig i alle biblioteker, der betjener studerende og undervisere inden for folkeskoleområdet.