Books / fiction for children / eventyr

Marvi Myrebjørn fatter håb : en højtlæsnings-historie for mennesker i alle aldre : en historie om at elske og miste, om venskab og håb


Description


Marvi Myrebjørn mister sin mor og sin bror. Fortabt af sorg lukker han sig fuldstændig inde i sig selv.

Reviews (7)


The libraries' assessment

d. 26. Feb. 2004

By

By

Elisabeth Bennetsen

d. 26. Feb. 2004

En nyoversat og nytilrettelagt udgave af bogen, som optræder på mange lister fra psykologer og andre fagfolk, når det gælder sorgarbejde hos børn. Den udgave jeg har at sammenligne med er Marvi Myrebjørn finder nyt håb fra 2003/44, og den nye udgave er gjort større i formatet, og teksten er let omskrevet med lidt længere sætninger og lidt andre ord. I udgaven fra 2003 gik Marvi Myrebjørn f.eks. langsomt hen over sletten, i den nye bevægede han sig langsomt gennem lysningen. Så det er mest andre ord for næsten det samme. Den nye udgave er gennemgående lidt mere højtidelig og voksen i sproget, og den er derfor ikke så velegnet til selvlæsning som udgaven fra 2003. Illustrationerne er de samme stive sort/hvide stregtegninger. Bogen handler om myrebjørnen Marvi, som har mistet sin familie til zoo. De andre dyr prøver at trøste ham på forskellig vis og på de måder, vi mennesker også kan komme ud for. Fortæl os nu om det, de har det bedre nu, tænk på de gode timer og lad nu være med at tage det så tungt. Kun den lille kanin forstår at yde krisehjælp ved bare at være der, fortælle om sine egne følelser og sorgoplevelser og lade Marvi sørge den tid, der skal til. En velmenende selvhjælpsbog som kan anvendes overfor børn i krise fra 5 år.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Ingrid Jensen (skole)

d. 18. Dec. 2018

Marvi Myrebjørn fatter håb er en lang, stilfærdig og intens fortælling, hvis hensigt er at danne grundlag for sorgarbejde. Som sådan er den ikke aldersbetinget. Gennem sin allegoriske form kanden fattes af store og små, d.v.s. fra de første skoleår. I bogens univers - frigjort af tid og sted - går Marvi alene tynget af sin sorg over tabet af mor og bror. De andre dyr kommer og trøster,men de gode viljer får snart karakter af klicheer, og snart er der kun Kalle Kanin tilbage. Han bliver! I samværet mellem Marvi og Kalle bliver sorgens forskellige faser belyst og bearbejdet. OgsåKalle kender sorgen efter at have mistet sin søster. Lidt efter lidt lærer han Marvi at gøre de gode erindringer levende og stærke nok til, at den, vi har mistet, ikke tabes, men stadig lever i ensindre - på en god og lykkelig måde. Filosofien bag er den, at sorgen gennem positiv bearbejdning skaber udvikling og personlig vækst. På denne baggrund og med dybe, personlige erfaringer har denamerikanskepsykolog, Donna O'Toole, arbejdet aktivt og professionelt med problemstillingerne og ligeledes været i Danmark og forelæse i anledning af bogens oversættelse. Med den stigende interessefor at undervise i filosofi og etik i skolen er den en gave til lærer og skolebibliotek, lige så vel som når livsemner tages op i andre fag. Bogens smukke sprog med anstrøg af naturpoesi vil egnesig til oplæsning. Der udgives også en lærervejledning med undervisningsforslag.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Lene Kristiansen

d. 18. Dec. 2018

Donna O'Toole er amerikansk psykolog. Bogen har tidligere været formidlet gennem Kræftens Bekæmpelse på originalsproget, men foreligger nu på dansk, oversat af Guni Martin. Marvi Myrebjørnfatter håb handler om sorg og tab. Marvi har mistet sin mor og sin bror; de er blevet fanget og anbragt i ZOO. De andre dyr forsøger at hjælpe ham, »tal om de«... »tænk på de har det meget bedrenu, bliver fodret og alting«..., men Marvi kan ikke tale, ikke tænke. Dyrene forlader ham, nu har de prøvet. Den eneste der bliver tilbage er kaninen Kalle, som selv ved, hvad det vil sige atmiste. Om Marvi har lyst eller ej, så er han der; fortæller lidt, men lader ellers Marvi grave sig ned i sin sorg. Og ganske langsomt begynder Marvi at tale, får bearbejdet sin sorg til en acceptog en glæde, over det han har haft. Det er et stille lille eventyr, holdt i et poetisk og lidt højtideligt sprog, helt i pagt med indholdet. Det er let at identificere sig med Marvi, men eventyreter 'åbent', og det kan bådebruges til sorgbearbejdning - såvel små som store sorger - og som en varm historie om venskab. Bogen er ill. med enkle stiliserede stregtegninger, som fint omslutterhistorien. En smuk bog med flere anvendelsesmuligheder for børn og voksne i fællesskab. Fra ca. 5 år.


Folkeskolen

Årg. 111, nr. 16 (1994)

By

By

Ole-Peter Petersen

Årg. 111, nr. 16 (1994)


Information

d. 30. Dec. 1993

By

By

Henning Mørch Sørensen

d. 30. Dec. 1993


BUM

Årg. 12, nr. 4 (1994)

By

By

Hugo Hørlych Karlsen

Årg. 12, nr. 4 (1994)


Psykologisk set

Nr. 10 (1993)

By

By

Susanne Elle

Nr. 10 (1993)