Books / nonfiction / reportager

Med åbne øjne : fortællinger fra verdens brændpunkter


Description


Baseret på en række interviews med udenrigskorrespondent Rasmus Tantholdt (f. 1973) fortælles om arbejdet som krigskorrespondent i verdens brændpunkter.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 1. June 2018

By

By

Inger Nygaard Kaad

d. 1. June 2018

Bog om udenrigskorrespondenten Rasmus Tantholts mange rejser til verdens brændpunkter med fokus på krigszoner, flygtningestrømme, diktaturer og politiske problematikker. For voksne med interesse for journalistik og verdenssituationen.

Andreas Fugl Thøgersen har interviewet Rasmus Tantholt, og det er blevet til en bog om Tantholts rejser som journalist til nogle af de mest konfliktfyldte steder i verden. Bogen er opdelt i tre dele: 1)"Krig" med beretninger fra Syrien, 2) "Flugt" historier fra Afrika og 3) "Håb" fra USA, Nordkorea og Rusland. Bogen slutter med en epilog fra Jerusalem. Bogen indeholder billeder fra de mange lande.

På forholdsvis få sider får læseren en oplevelse af at være på rundtur med Tantholt til meget forskellige destinationer. Bogen er lettilgængelig i sit sprog, og Tantholt er god til at sætte scenen og sætte læseren ind i fx den store anderledeshed, der er i fx Nordkorea eller i Afrikas hovedstad for menneskesmugling. Medmenneskers horrible forhold i korrupte lande, med krig, nød, diktatur og konflikt er i fokus. I og med man følger så mange destinationer, går bogen ikke i dybden med et enkelt land, men for den læser, der vil have et generelt overblik, er det en fin vægtning.

Man får også udenrigskorrespondentens oplevelser beskrevet i disse bøger: Verden er stadig nyHvor solen græder og Hvor solen græder. Sidstnævnte er dog kun fra SyrienMan får også udenrigskorrespondentens oplevelser beskrevet i disse bøger: Verden er stadig ny og . Sidstnævnte er dog kun fra Syrien.


Information

d. 8. June 2018

By

By

Lasse Jensen (f. 1946-12-23)

d. 8. June 2018


Weekendavisen

d. 29. June 2018

By

By

Adam Holm

d. 29. June 2018


Noter / Historielærerforeningen for Gymnasiet og HF

Nr. 218 (2018)

By

By

Axel Moos

Nr. 218 (2018)