Med politiets øjne er den sigende samletitel på tre dokumentarprogrammer og tre væsentlige punktnedslag i dansk politis historie. Målgruppen er bred og udgør alle med interesse for samfundsforhold og ordensmagtens udvikling og forhold til borgerne i historisk perspektiv. Og serien er også velegnet i historieundervisningen. Især afsnittet "Bødler i statens tjeneste" om politiets rolle i retsopgøret efter 2. verdenskrig.
"Politiets opgave er på ordrer fra politikerne at sikre og opretholde fred, lov og orden i Danmark om nødvendigt med magt. Gennem historien er der opgaver, som har været dybt problematiske." Disse ord indleder alle tre programmer, som henholdsvis beskæftiger sig med henrettelserne af 46 landsforrædere efter 2. verdenskrig, udviklingen af politimetoder fra de forholdsvis fredelige Vietnam-demonstrationer i 1968 til nutidens opbud af krigere i panser og plade, og politikorpsets ændrede arbejdsopgaver efter grundloven i 1849 og den første politireform i 1863. Programmerne oplyser om meget væsentlige begivenheder i danmarkshistorien, ukendt for mange, og betjener sig forbilledligt af både saglig speaker og arkivmateriale, rekonstruktioner, udtalelser fra vidner til begivenhederne og historisk kyndige fortællere.
Dokumentaristen Dola Bonfils lavede i 1986 også tre fine programmer om ordensmagten med titlen Politiet i virkeligheden.
Der er tale om folkeoplysning i ordets bedste betydning. Spændende, vedkommende og anbefalelsesværdig historiefortælling.