Suzanne Gieses beretning om barndom og ungdom strækker sig fra 1946 til ca. 1980. De velskrevne erindringer er et fint tidsbillede af kvindefrigørelsens historie og en personlig beretning om sejre og nederlag. Den kan læses af alle, der ønsker indblik i de bevægende årtier.
S. Giese er født i 1946 i København i et kulturradikalt miljø, hvor faderen som jurist var mønsterbryder og moderen hjemmegående. Tidligt blev hun politisk bevidst og bevidst om kvinderoller, og tiden var med hende i opbrudstiden i 1960'erne og 70'erne. Det bedste ved erindringerne er ikke kun beskrivelsen af de mange aktiviteter, der blev sat i gang med teater, forlag, kollektiver, rejser, kærlighedsforhold, men at hun hele tiden er reflekterende i forhold til sin baggrund og kritisk iagttagende over for sig selv og det venstrefløjsmiljø, hun blev en integreret del af.
Bente Hansen: En køn historie, 2004 er også vigtige erindringer til rødstrømpernes historie.
Det er en indsigtsfuld reportage om kvindefrigørelsen og de mange bevægelsers tid i 1960'erne og 1970'erne. Med sit dobbeltblik på kønsroller får vi indblik i de legendariske år, prøvelser, venskaber, kærlighedsforhold, også de forkerte valg, møder og sammenhænge, der skabte spor, ikke mindst i kvindebevægelsens historie. Et flot skrevet tidsbillede og personlig biografi, der til fulde lever op til datidens slogan om, at det private også er politisk.