Om kongemagt, dagligliv og tro-skifte i Danmark omkring årtusindskiftet. Til historisk og arkæologisk interesserede.
Den asatroende vølve blev gravsat på vikingeborgen Fyrkat, og den samtidige kristne kvinde ved handelspladsen Sebbersund ved Nibe. Med udgangspunkt i disse to kvinders grave, arkæologisk fund og overleveringer, beretter Lars Christian Nørbach om tro, ritualer, samfund og dagligliv i Nordjylland i slutningen af vikingetiden, ved overgangen til kristendommen. Kongen var trængt af det tysk-romerske rige, og Harald Blåtand proklamerede omkring år 965 danerne for kristne. Der berettes også om kongens borge, landskab og bebyggelse, storpolitik og handel. LCN er museumsdirektør ved Nordjyllands Historiske Museum, og med-forfatter til Oldtiden i Limfjordslandet.
En godt fortalt fortælling om en skelsættende periode i Danmarkshistorien. Forfatteren går kun så tæt på dagligliv, tro, samfund og landskab, som kilderne giver belæg for, og digter så lidt til om en mulig rejse, stemninger og oplevelser, hvilket gør historien levende og nærværende for læseren. Bogen er solidt og smukt indpakket med spændende billeder.
I Da himmelen kom nærmereAnsgar og religionsmødet i Norden berettes om Danmarks kristning 700-1300. I Ansgar og religionsmødet i Norden fortæller Bodil Busk Sørensen om munken Ansgar, der indskrev sit navn i dansk kirkehistorie, og om mødet mellem hedninge og kristneI Da himmelen kom nærmere berettes om Danmarks kristning 700-1300. I fortæller Bodil Busk Sørensen om munken Ansgar, der indskrev sit navn i dansk kirkehistorie, og om mødet mellem hedninge og kristne.