Henvender sig især til mandlige biografilæsere, der fx også gerne læser om natur-, rejse- og jagtoplevelser.
Det starter dramatisk med en helikopternedstyrtning i Nordnorge 1967. Her er forfatteren, der bl.a. har skrevet flere lokalhistoriske bøger, udstationeret som såkaldt "kilowattjæger", hvor han med håndkraft indsamler klimadata for den norske stat. Og det er starten på en ret eventyrlig biografisk personlig skildring i tekst, tegning og sort/hvide fotos, om et ofte barskt liv på de norske isbræer, hvor mænd tydeliggjort af fotos har fuldskæg, og et endegyldigt plump i en gletsjerspalte er en daglig og reel trussel. Forfatteren var ung, og det er både hans personlige dannelsesrejse og et stykke kulturhistorie om, hvordan man dengang i Nordnorge faktisk indsamler en del af den viden og de klimadata forskerne bruger i dag i deres kamp mod den globale opvarmning. Bogens tegninger og malerier er forfatterens egne. Fotos er egne og lånt til bogen. Inspirationen til bogen får forfatteren, da han genfinder sin egen 40 år gamle dagbog. Dagbogen og illustrerede breve fra dengang gemt af en god ven er bogens kildemateriale.
Jeg kommer stilmæssigt og i maskulin fortællestil til at tænke på fx Rane Willerslevs På flugt i Sibirien : zobeljagt, russisk mafia og 65 minusgrader, uden anden sammenligning i øvrigt.
Interessant biografi, der samtidig er kulturhistorie. Har en snæver målgruppe blandt mandlige læsere, men biografien fortjener en aktiv formidling.