Mentorskab anvendes i mange sammenhænge, og således vil også målgruppen være bred: fagforbund, HR-chefer, virksomhedsledere, projektledere mv.
Det er en ny- og gennemskrevet udgave af den praksisorienterede bog, der udkom i 2004. Opbygningen er den samme. Et baggrundsafsnit om mentorbegrebets historie, en gennemgang af aktører, faserne i en mentoreringsproces, hvordan sættes rammen, forskellige typer af mentorordninger, processens planlægning, drift, afslutning og evaluering. Lige til at gå til, hvis man går med planer om at igangsætte et forløb, enten i fagforeningsregi, som en introduktion for nyansatte, som et led i et integrationsforløb eller et udviklingsprogram for ledere. Metoden kan og bliver anvendt i flere og flere sammenhænge. Bogen er gennemskrevet, hovedparten af teksten er den samme, hvorimod de anvendte cases er nye, og forfatterne inddrager nyeste viden fra deres praksis på området. Litteraturlisten over bogligt materiale og netsteder er opdateret. Bogen indeholder et afsnit med relevante bilag, der fx består af skemaer, rammer, spilleregler og formålsbeskrivelser fra konkrete mentorordninger, lige til at blive inspireret af.
Der findes en del litteratur om emnet, fx Mentor - en hjertesag, 2. udg. 2004, ligesom der findes titler, der relaterer sig til de enkelte områder, hvor mentorskab praktiseres Mentorskab : at organisere skolens møde med nye lærere, 2004.
2. udgave af en praksisorienteret bog om mentorskab og hvordan man planlægger og sætter rammen for et mentorforløb.