Biografi, der baseret på en række interview fortæller om billedkunstneren Michael Kviums liv og værker. Yderst relevant for alle kunstinteresserede.
Michael Kvium hører til blandt vores mest kendte nulevende billedkunstnere, og det er jo nok især hans deforme menneskekroppe, som mange har nemt ved at genkende. Bogens forfatter, Birgitte Ellemann Höegh, har gennemført en række interview med Kvium i tiden op til og efter hans store udstilling på Arken i 2017. Den udstilling danner således ramme om fortællingen om Kviums arbejdsmetoder i dag, og om hvordan han er nået hertil. Han fortæller om sin opvækst i en katolsk familie i Horsens, uddannelsen som bladtegner, hans engagement i byens motorcykelklub og efterfølgende optagelsen på kunstakademiet i København, hvor han var overrasket over den aggressive stemning dengang i 1970'erne. Bagerst i den illustrerede bog et biografisk rids og personregister.
Meget velskrevet biografi, der giver læseren et interessant indblik i en reflekteret billedkunstners arbejdsproces, og hvor der gives mange antydninger til, hvordan Kviums værker kan forstås.
Bogen er den første samlede biografi over Michael Kvium, for hidtil er der hovedsageligt trykt udstillingskataloger med forskellige artikler om ham. En tilsvarende alment lettilgængelig kunstnerbiografi er Erik Steffensens At trække en streg om Per Kirkeby.