Som digter af salmer og anden lyrik har S.G. en trofast læserskare. Lyrikelskere vil også blive udfordret af disse bønner.
S.G. har tidligere udgivet bønner, men ikke som her i en samling, der udelukkende består af disse. Her er 40 bønner. De falder i to sektioner med hver 20. Første dels bønner har titler som "Bøn for menigheden i Kapernaum", "Tiggerbøn", "Bøn i marts" osv., mens anden dels bønner har titler som "Kollekt", "Dåb", "Nadver", men også "Merværdi" og "Planøkonomi". Lyrikeren fornægter sig ikke i disse bønner, som her i "Briser": "Gud Helligånd, vi takker, fordi vi er fundet værdige til at trække vejret på din lysegrønne dag. Tak fordi vi suger himlen ind i hovedets drømmesal og leder den ud igen med skyer som tanker." Andre bønner er præget af et voldsomt og ekspressivt sprog, hvor billederne og associationerne kommer væltende. "Klapsalvebøn" begynder sådan: "Hellige Ånd, teaterguder flakser bag tæppets lynlås, sandkornene er møjsommeligt talt og lagret på en ø. Nu kan troen dale som støvet, der altid vender tilbage". Tonen er ikke den sædvanlige inderlige i bønner flest. Derimod har mange af dem snarere karakter af hymner eller lovprisninger af verden og Guds skaberværk.
Bønnerne i denne samling ligner ikke andre bønner, jeg har set. Deres styrke er den lyriske diskurs, der karakteriserer dem, og det er det, der adskiller dem fra andre samlinger af bønner.
Jeg føler mig udfordret af det kraftfulde sprog i bønnerne og får lyst til at læse videre.