I billedbogen kan børn mellem 4 og 7 år erfare, hvorfor enkelte sokker forsvinder i det blå og samtidig opleve en humoristisk og fantasifuld monstersaga.
Parret lavede i 2004 den ligeså veloplagte Fikkedik og Falderina. Monsterdronningen føder en monsterprins, lægen konstaterer at han lider af en farlig stillerolighedsbacille. Kuren mod sygdommen findes kun i menneskeland. Hele hoffet drager af sted og skræmmer alt og alle, men de må selv flygte fra apoteket til et lille rødt hus, da politiet kommer. Her gør en skarp lugt af sure sokker monsterprinsen rask, og der festes på monsterslottet. Historien er skrevet på rimede vers. De er opfindsomme, veloplagte, humoristiske og giver et levende indtryk også i ordvalg af monstrenes verden. Det opleves også på billedsiden. Illustrationerne er vilde, fantasifulde og fulde af liv og bevægelse. De udtryksfulde monstre har mange forskellige skikkelser, mange med en amøbeagtig krop med lange tynde fangarme og ben og store munde med skarpe tænder. Monstrenes verden er i s/h og menneskenes i farver. Forsidens monstre skal nok fange børnenes blikke.
Billedbogen er et spændende og anderledes supplement til andre billedbøger med monstre, fx Der findes ikke monstre!, 2011.
De rimede vers og deres indhold skaber sammen med den flotte, vilde billedside en fantasifuld og anderledes monsterhistorie, der vil fascinere de 3-7- årige. De vil sige med på "og alle hvisked: uh, hvad nu?", en sætning, der gentages på de fleste sider.