For læsere der interesserer sig for katolicisme, moralske dilemmaer og psykologisk spænding, kan også læses som en fiktiv udvidet udgave af serien Virkelighedens verden og som en mindre hyggelig familiehistorie, der viser hvad en alvorlig anklage kan gøre ved familieskabet.
Med søsteren Sheila som fortæller følger vi den irsk-amerikanske McGann familie i en lille by nær Boston. Familien er katolikker, og især moderen er meget troende. Det var en sand triumf for hende i omgangskredsen, at hendes ældste søn Art blev præst, og så meget desto dybere er faldet, da han anklages for pædofili. Vi følger familiens reaktioner omkring anklagen og langsomt oprulles historien på overraskende vis. Anklagen sår splid blandt familiemedlemmerne og fører bl.a. utroskab og uvenskab med sig.
Jennifer Haigh har skrevet i alt fire romaner, hvoraf også Bakerton, 2005 er oversat. Det er en familiehistorie, der dog strækker sig over 25 år, også her er forfatteren fremragende til at skabe billeder, så man virkelig fornemmer miljøet og personerne. Om katolske præster og overgreb er netop udkommet Frederik Roeds bog Messedreng, der dog er selvbiografisk.
En intens skildring af hvad en pædofilianklage kan betyde for en præst og hans familie. Bogen er lidt svær at placere og lidt længe om at komme i gang, men især den sidste halvdel fanger med sine spørgsmål om hvem, der tror på hvem og hvorfor, og spændingskurven stiger jo mere der oprulles om familien.