Books / nonfiction

Mobbemønstre og magtkampe : håndtering af mobning i skolen


Description


Introduktion til hvordan mobning som fænomen kan forstås. Der redegøres for den såkaldte positioneringsteori, der er velegnet til at få blik for magt i samtaler. Desuden præsenteres en analytisk model, der kan bruges i arbejdet med at mindske mobning blandt skolebørn.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 11. Jan. 2019

By

By

Boy Olesen

d. 11. Jan. 2019

Gruppesamtaler kan ofte være med til at forårsage det modsatte af at minimere grobunden for mobning - dette og meget andet om mobning bidrager denne udmærkede bog med. Henvender sig til lærer-, universitets- og pædagogstuderende samt lærere, pædagoger og skoleledere.

Bogen bygger på forfatterens ph.d.-afhandling om mobning og interventioner med særligt fokus på gruppesamtaler med børn, fx "Den gode stol", og positioneringsteoretiske analyser omhandlende magt i samtaler. Bogen indeholder fx: Teori om mobning bl.a. om social eksklusionsangst, præsentation af Ask-modellen til vurdering af mobbemønstre, case med en 5. klasse og problematikker omkring gruppesamtaler. Desuden gives der en række konkrete eksempler på, hvordan man kan arbejde med at opløse eller mindske mobbemønstre i en klasse.

Det er en god, og også nødvendig bog, da det er forholdsvis begrænset, hvad der er forsket i emnet. Bogen er velskrevet og let overskuelig med mange afsnitsinddelinger, og så er det godt med de mange cases og konkrete eksempler. Bogen indeholder meget, der nemt kan relateres til den almindelige hverdag på uddannelsesstedet eller institutionen - men også meget der giver anledning til refleksion og diskussion.

Bogen kan relateres til Mobning.