Books / fiction for children / noveller

Moln - jorden husker


Description


Ni gysernoveller, der foregår i den lille landsby Moln, hvor flere af skolens elever forsvinder på mystisk vis. Der foregår mystiske ting på lærerværelset, når skolebestyrelsen holder møde. Har det noget at gøre med de forsvundne elever og de mange uhyggelige genfærd?

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 25. Mar. 2011

By

By

Vera Hollerup

d. 25. Mar. 2011

Denne samling af gysernoveller henvender sig til unge fra 12 år. Den mørke, dystre forside antyder da også et indhold med død, uhygge og andet djævelskab.

Forfatteren har tidligere udgivet ungdomsgyseren Fordærv og fantasyserien Bobs Saga. Denne novellesamling består af 9 gyserhistorier, der alle foregår i den lille flække Moln, hvor der sker sære og lede hændelser. De fleste af historierne foregår i byens skolemiljø, og de omhandler elever i folkeskolens overbygning. I den lokale skole går der rygter om elever, der er forsvundet under mystiske omstændigheder, og på skolebestyrelsesmøderne tages der bestialske beslutninger. Alle historierne er velskrevne, spændende og har en overraskende pointe. Forfatteren fortæller i et forord, at Moln har en særlig forhistorie, der er grum og blodig, og denne hang til bloddryppende død og gru har fulgt byen helt frem til vores tid, hvor disse noveller udspilles. Forfatteren, der har en fabulerende fantasi, har virkelig sans for et grusomt og ubarmhjerteligt plot. Man fornemmer en morbid "Dennis Jürgensen-agtig" humor mellem linierne.

Samme aldersgruppe vil sikkert også både gyse og underholdes af Dennis Jürgensens novellesamling Dødens mange facetter, 2009, og Nis Rasmussens Mumien - og andre gysere, 2005.

Det er en fin og homogen gysersamling for både piger og drenge fra 12 år. Ideen med at henlægge historierne til en lille landsbyflække - centreret omkring skolens elever og lærere - er rigtig fin og vellykket.


Politiken

d. 30. Apr. 2011

By

By

Steffen Larsen

d. 30. Apr. 2011


Himmelskibet

Nr. 28 (2011)

By

By

Thomas Winther

Nr. 28 (2011)