Bogen er for læsere som undres over, hvorfor så mange mennesker tiltrækkes af uhyrligheder som monstre, vampyrer og zombier mv. Bogen vil også kunne bruges af elever på gymnasieniveau, som skriver om emnet. På bibliotekerne kan den formidles sammen med anden litteratur, film, spil mv. om monstre og i forbindelse med arrangement.
Bogen indgår i serien Tænkepauser fra Århus Universitetsforlag, som hver måned kommer med en bog i serien. Hidtil har temaerne været Frihed og Netværk. Nu er turen kommet til uhyggelige væsener, som er ph.d. Mathias Clasens espertområde. Bogen kredser ikke så meget om selve monstrene og deres uhyrligheder, men mere om, hvorfor vi læser så mange bøger om dem, ser så mange film. De optræder i stort antal i spil, halloween er en folkefest etc. Clasen uddyber i bogen her, som er let forståelig, selvom den er på ekspertniveau.
Litteraturen om monstre er omfattende, men næppe underkastet en så akademisk belysning som her, hvor der ikke fokuseres så meget på monstrene, men mere på mennesket, som dyrker dem.
Serien Tænkepauser, som lanceres i et samarbejde mellem DR, Jyllands-posten, Litteratursiden og bibliotekerne, er henvendt til Netto-kunden, der i forbifarten lige snupper lidt tankegods til en pause på sofaen, hvor hun kan fordybe sig i et emne, formidlet af nogle af landets klogeste hoveder. Monstre er november måneds udspil, og den har sin naturlige plads i bibliotekerne, hvor den byder på en ny vinkel på litteraturen om monstre.