Bogen vil kunne formidles til læsere af fx Karl Ove Knausgård og Tomas Espedal, hvor der findes tilsvarende udgivelser om at give meget personlige erfaringer litterær form.
På omslaget kaldes denne nye, store bog af Pablo Llambias for en "fortælling". Betegnelsen er udtryk for forfatterens ambition om at blande stil og genre i en bevidst uren og "flosset" form. Stilistisk er der tale om moderne fortolkninger af den klassisk lyriske sonet, mens stoffet er selvbiografisk og personligt bekendende. Bogen forløber i tre spor: "Poetik", "Angst" og "L". Det første spor er notater om kunst, læsning og relationen til det personlige, det andet en hudløs ærlig beretning om forfatterens psykiske sygdom, og det afsluttende afsnit om det komplicerede kærlighedsforhold til en kvinde. Bogen er et imponerende forsøg på at få stoffet tilbage i litteraturen. Ikke nødvendigvis i en smuk og afrundet form, men med ambitionen om frem for alt "At sige noget sandt om et menneske,/ om hvad det vil sige at være menneske." I en del af oplaget medfølger en cd med forfatterens oplæsning af udvalgte tekster fra bogen.
I lyriske forfatterskaber som Klaus Høecks og Kaspar Kaum Bonnéns finder man lignende eksempler på moderne opdateringer af klassiske metriske former, kombineret med personligt stof.
Begrebet "bekendelseslitteratur" får her en helt ny dimension og betydning i dette spændende forsøg på at nytænke forholdet mellem litteraturen og det selvbiografiske.