Books / nonfiction

Mordet på kreativiteten : forskellen der blev væk


Description


Bygget op omkring en fiktiv retssag hvor de anklagede fra erhvervslivet, pr-branchen, det offentlige og det politiske system anklages for at standardisere, centralisere og aflive den begejstring og fantasi, der skaber nytænkning og kreativitet i uddannelsessystemet og i erhvervslivet.

Reviews (3)


The libraries' assessment

2007

By

By

Carsten Güllich-Nørby

2007

Henvender sig bredt og debatskabende til læsere som arbejder med kommunikation, eller som interesserer sig for debatten om innovationssamfundet. De mange gode illustrationer med succesfyldte reklamer gennem tiden gør bogen oplagt også til fx en handelsskoleopgave.

Spændende mix af reklame-historie og skarp samfundskritisk debatbog. Bogen er netop kreativt og anderledes bygget omkring en fiktiv retssag. De skyldige er fra erhvervsliv, pr-branchen, uddannelsessystemet, det offentlige og det politiske system. Anklaget for med gold systemtænkning at standardisere, centralisere og aflive netop den begejstring og den frie fantasi, som skaber kreativitet. Når man læser Hans Prehns overordentligt velskrevne bog er det faktisk trist og beskæmmende, hvor godt hans sag står. En sag, der som vidner fører bl.a. professorerne Henrik Holt Larsen og David Favrholdt, erhvervsmanden Kai Dige Bach og chefredaktør Ulrik Haagerup. Som et paradoks kan blot nævnes, at hele branding-hurlumhejet har betydet, at kun 1 af 10 brands skiller sig ud for kunderne med den vigtige forskel. Som det lyder i det citat bogen starter med: "Når alle gør det rigtige, bliver det rigtige forkert". Bogen har en del anekdoter og praktiske erfaringer.

Andre nyere debatskabende bøger om innovationssamfundet er fx også Ulrik Haagerups En god ide - fik du den, revideret udg. 2007.

Kreativ, skarp og humoristisk bog om en "mordsag", der nok burde berøre os alle.


Jyllands-posten

d. 23. May 2007

By

By

Henrik Ørholst

d. 23. May 2007


Ingeniøren

Årg. 33, nr. 0020 (2007)

By

By

Mikkel Dau Jacobsen

Årg. 33, nr. 0020 (2007)