En anonym kvindeskæbne fra første halvdel af det 20. århundrede gøres levende, så mange ældre biografilæsere med fornøjelse vil læse med.
Som 10-årig er forfatteren på sommerferie hos sin mormor i Ikast. Da mormoderens søster dør, kommer Bjarne med på en køretur til Sjælland for at tømme dødsboet i Ubby, hvor moster Kirstine havde boet og arbejdet. Mormoderen er en gudsbenådet fortæller, så foruden at det bliver en rejse i mindernes land og slægtens historie, opdager Bjarne også, hvordan skæbnen både er både god og ond, og at fortællingen herom gør en forskel. Kirstine f. i 1896 kom fra Alheden og var en ud af seks søskende. Pga. sukkersyge fik hun mulighed for at komme på Vallekilde Højskole. Siden kom hun på Ankerhus Seminarium og tegnekursus og endte som leder af Ubby Forskole. Sort-hvide fotos, tegninger og tekstuddrag supplerer fint den lette og muntre fortælling om gamle dage.
Bogen er 12. bind af Bjarne Nielsen Brovsts erindringsserie.
Forfatterens mormor fortæller her i bind 12 af hans erindringsserie muntert og levende om sin ugifte søster, moster Kirstines usædvanlige liv. Trods en alvorlig sukkersyge fik hun et spændende liv, optaget af kvindesagen og desuden amatørarkæolog og bogelsker. De mange fotos, uddrag af litterære tekster, digte giver et fint indblik i Kirstines værdier, som mange ældre vil værdsætte. Bogen, ja og hele serien er også velegnet til højtlæsning.