Er kræft i virkeligheden en stofskiftesygdom? Til dem der interesserer sig for alternativer til de traditionelle kræftbehandlingsmetoder.
Bogens udgangspunkt er at kræft ikke er en arvelig sygdom, selvom der kan være arvelige tilbøjeligheder. Det centrale ved kræft er energimangel i cellernes "kraftværker" og kostomlægning er den vigtigste forebyggelse og behandling af kræft. Forfatteren gennemgår i bogen udviklingen indenfor kræft og kræftforskning det seneste århundrede. Et af omdrejningspunkterne er den tyske professor Dr. Otto Warburg, der allerede for ca. 100 år siden påviste at selvom cancer kan have mange sekundære årsager, var der kun en primær årsag, nemlig ændringen af omsætningen af ilt i normale celler. Det modtog han en medicinsk nobelpris for. Afslutningsvis får man en række konkrete ernæringsvejledninger. Bogen er uden forklarende illustrationer. Forfatteren er amerikansk molekylærbiolog. Forord ved læge Carsten Vagn-Hansen.
Emnemæssigt yderst interessant, men den formmæssige blanding af formidling af forskningsresultater, næsten episk fortælling, opgør med medicinalindustrien og ernæringsanbefalinger gør bogen til en lidt rodet affære.
Kræft er ikke nogen sygdom! af Andreas Moritz er en anden kontroversiel bog om kræfts opståen og mulige behandling.