Bogen henvender sig til interesserede i dokumentarer, journalistik og dybdeborende research på såvel fortidige som nutidige sager.
Forfatteren er journalist og landskendt forfatter til en håndfuld bestsellere om modstandsbevægelsens stikkerlikvideringer, den danske gestapobøddel Ib Birkedal, Blekingegade-banden og hippierne. Emnet for nærværende bog er netop processen med tilblivelsen af disse bøger, dokumentaristens dilemmaer og reaktioner før og efter udgivelserne og den journalistiske proces, også hans udvikling fra bog til bog. Herunder også et forsøg på selvkritisk at se egne motiver (skriverus, penge og anerkendelse) og faserne i hans journalistiske udvikling. En gennemgående problematik er hvor meget erindringer allerede umiddelbart efter hændelserne begynder at blive tilpasset og fordrejet. Bogen er let forståelig og skrevet med samme fængende stil som hans dokumentarer. Den kan måske også ses som et sammenhængende svar på de mange og ofte ophidsede udfald mod hans bøger, både fra medvirkende og fra efterkommere og berørte.
Bogen overlapper flere typer: De journalistiske aspekter fx Schmidts Journalistikkens grundtrin (2. udg. 2012), mens fænomenet erindringsforskydning leder tanken hen mod Hjerne-Madsens og andre nyere psykologers bøger om erindringer.
En fængende, debatterende gennemgang af baggrunden for og forklaring på forfatterens omfattende produktion.