Debatprovokerende politisk essay, hvor den franske antropolog Bruno Latour erklærer nationalstaten for forældet, når det gælder om at løse problemer med klima, finansspekulation og migration. For dig som følger den politiske debat på et politisk akademisk og filosofisk niveau.
Politisk essay, som forbinder begreberne globalisering, klimakrise og ulighed. Latour skriver bl.a.: "Hvis man ikke anerkender, at vi er trådt ind i et Nyt Klimaregime, forstår man hverken den eksplosive ulighed, dereguleringernes omfang, kritikken af globaliseringen, eller særlig den paniske længsel efter at vende tilbage til nationalstatens gamle tryghed - dét, man med urette kalder populismens opblomstring ." Latour argumenterer i sit essay for nationalstaten som en forældet løsningsmodel, når det gælder globale problemer som den voldsomt voksende migration, finansspekulationer og klimakrisen. Her ser han det europæiske samarbejde som den faktor, der måske kan løse ovennævnte problemstillinger. Bruno Latour er født i 1947, han er antropolog, sociolog og filosof og anses som en af de største nulevende franske tænkere. Han har bl.a. også skrevet Vi har aldrig været moderne.
Interessant og nytænkende essay, som argumenterer overbevisende for tankevækkende sammenhænge mellem ulighed, globalisering og klimaproblemer.
En bog om nogle af de samme problemstillinger er Intet bliver som før.