Om den 15-årige Ernst i efterkrigstidens Århus. Han bliver uforvarende involveret i ting, der er over hans fatteevne, selvom det eneste han egentlig ønsker er den tyske flygtningepige Iwonas hengivenhed. Fra 13 år.
2. verdenskrig er slut, og en kvart million tyske flygtninge er tilbage. 15-årige Ernst er betaget af pigen Iwona, der bor i flygtningelejren tæt ved. De taler sammen gennem hegnet, og Ernst giver hende amerikanske cigaretter, som han har fået i løn af sin morfar. Ernst kommer uforvarende til at rode sig ud i noget, der involverer smuglere, og venskabet med Iwona tager også en uventet drejning.
Bogens hovedfokus er ikke efterkrigstiden som sådan, men den danner rammen for det liv det er muligt at leve. Fokus er på de handlinger og hændelser, der mere eller mindre tilfældigt er udslagsgivende for et liv og en skæbne, på Ernsts spirende seksualitet og identitet. Som sådan fungerer bogen rigtig fint. Forsiden er grafisk i en stil, der ligner datidens plakater, og signalerer bogens tidsmæssige ramme.
En anden bog med et lidt anderledes fokus på efterkrigstiden er Morten Dürrs gribende roman Det skjulte kort.