Informativ lille bog i den populære serie "Tænkepauser" om nomader før og nu, fra oldtiden til nutidens mobile livsstil. Rammen er samtaler med en kvæghyrde i Senegal, og bogen henvender sig bredt til læsere med interesse for folkeslag og levevis.
Forfatteren er kulturgeograf ved Århus Universitet. Hendes feltstudier blandt fulani, et nomadefolk i Senegal, danner rammen for gennemgangen af nomadeliv i bred forståelse. Samtaler med kvæghyrden Seydi giver indsigt i, hvordan landegrænser og vejr udfordrer et nomadefolk som hans, hvor man er afhængig af at kvæget kan græsse. Men hans nomadeliv betyder ikke, at han er uden hjem eller rodløs. Forfatteren åbner kaleidoskopet med eksempler fra litteratur og film og skildrer mange forskellige typer nomader gennem historien, gennem kulturer og nutidens sociale nomadefamilier, samt digitale nomader der med bredbånd kan arbejde hvor som helst. Ingen illustrationer.
En imponerende informativ og spændende bog, der åbner læserens udsyn mod verden, giver overblik og forståelse for emnet - og slet og ret er en intelligent underholdende læseoplevelse, som alle med interesse for verdens mangfoldighed kan have fornøjelse af.
Det er den første bog på dansk, der bredt behandler emnet nomader. NomaderVed verdens endeRensdyrfolket i øst indeholder en socialantropologisk grundtekst, fotos og citater fra nomader i mange lande. Desuden findes bøger om enkelte nomadefolk, fx Ved verdens ende og Rensdyrfolket i østDet er den første bog på dansk, der bredt behandler emnet nomader. Nomader indeholder en socialantropologisk grundtekst, fotos og citater fra nomader i mange lande. Desuden findes bøger om enkelte nomadefolk, fx og Rensdyrfolket i østDet er den første bog på dansk, der bredt behandler emnet nomader. Nomader indeholder en socialantropologisk grundtekst, fotos og citater fra nomader i mange lande. Desuden findes bøger om enkelte nomadefolk, fx Ved verdens ende og .