Bogen er umiddelbart let at gå til og vil kunne selvlæses fra 10-11-års alderen. (Forlaget: fra 9-års alderen, men her er denne lektør uenig). Som højtlæsningbog vil bogen, eller dele af den, kunne anvendes allerede fra 9-10-års alderen. Bogen har rigtigt gode registre, hvilket gør, at den i et vist omfang kan anvendes som opslagsbog. Nogen øvre aldergruppe findes faktisk ikke, også voksne vil kunne have gavn og fornøjelse af bogen. Da der findes temmelig mange 29.3-bøger på hylderne, er det formålstjenligt med både forhåndsomtale og forsidevisning.
Hartmann kræver næppe yderligere introduktion. Især kendes han for sine mange historiske børnebøger. Det er heller ikke første gang, at han tager livtag med de nordiske sagnskikkelser. Historierne i sig selv er fulde af saft og kraft, men de kan samtidig være noget besværlige at hitte rede i, da det vrimler med begivenheder og skikkelser. Her kommer Hartmanns smidige og klare sprog ind som en storartet hjælper. Historierne flyder ganske enkelt af sted godt hjulpet af Højgaards kraftfulde stregtegninger.
Bogen udfylder et tomrum, idet der godt nok findes rigtigt mange andre bøger, der samler de nordiske gude- og heltesagn (eller i hvert fald én af delene), men disse er enten tyndere og lettere eller meget mere omfattende og sprogligt sværere. Her får vi en samlet, let forståelig og sprogligt opdateret version.
En velskrevet og moderne udgave af de kraftfulde gude- og heltesagn fortalt, så alle over de første ti leveår kan være med.