De udvalgte indlæg af forfatteren selv fra nullerne giver et indblik i nullernes vigtigste begivenheder. Som sådan giver bogen et godt overblik over perioden, og den vil kunne formidles til personer, der er interesserede i politik og samfund. Den er oplagt læsning for mediefolk og aktive mediebrugere.
Rune Engelbrecht Larsen f. 1967 er en flittig forfatter og skribent. Han er kommentator ved Politiken og skribent på flere medier. Han har her samlet og udvalgt egne artikler, indlæg og kommentarer fra nettet, aviser og tidsskrifter. Udvalget dækker perioden 2001-2011, hvor det var Venstre og De Konservative, som havde regeringsmagten og derfor er der et specielt fokus på den værdikamp og værdipolitik, der her blev udspillet. Emnerne afspejler debatter i de vigtige politiske og kulturelle begivenheder i Danmark. De spænder fra racisme, krig, terror, Muhammed-krisen til kulturkanon, debatkultur og mediernes særlige rolle i et demokratisk land. Udvalget er tillige et tilbageblik på egne holdninger og anskuelser gennem tiden.
R. Lykkeberg: Kampen om sandhederne, 2009 handler om kulturkamp og værdier. M. Böss: Republikken Danmark, 2011 er en debatbog om værdipolitik.
Forfatteren kaster via egne tekster et vidende og kritisk blik på vigtige begivenheder i Danmark fra 2001 til 2011, hvor han især har fokus på de værdipolitiske forskydninger, der fandt sted. Bogen henvender sig til alle, der følger med i den politiske debat og interesserer sig for mediernes rolle heri.