Bogen henvender sig til de børn i indskolingen, 6-8 år, der skal træne faglig læsning. Den kan anvendes som en del af et emne om vikinger eller nordisk mytologi. Endelig kan den læses som underholdning i fritiden. Nogle af genfortællingerne er så korte, at det går ud over dramaet. Børnene bør kende myterne fra en anden kilde, og derefter kan de repetere dem i denne bog. Mod betaling kan der hentes opgaver på forlagets hjemmeside.
Samling af genfortællinger. Bogen består af kapitler på to sider, hvor læseren introduceres til centrale begreber. Den ene side er en kort tekst og på den anden findes en helsides farveillustration. Christian Højgård har lavet de fleste. De er stærke og giver historien det drama, som teksten mangler. De øvrige billeder mangler denne nerve, og kontrasten synes at være for stor. Brødteksten er kort og informationsmættet. Der er en del svære ord, de yngste skal have hjælp til. Sidst i bogen er et kapitel der kan bruges til at repetere det læste. Nogle ord i teksten er highlightet med gul, og man kan få en forklaring i margen. Det er langt fra indlysende hvilke kriterier, der er anvendt til at vælge ordene ud. Ofte gentages blot hvad der står i brødteksten.
Nils Hartmanns serie Nordiske guder formidler myternes drama og kan med fordel supplere dette materiale. Gyldendals serier: Første fakta og De små fagbøger indeholder også titler om emnet.
Bogen giver et udmærket overblik, men bør ikke stå alene i børnenes møde med de nordiske guder.