Som mange gange tidligere har Anne Tyler, f. 1941, skrevet en varm og livsklog roman fra den amerikanske middelklasse. Hun skriver let og ubesværet, men med indholdsmæssig tyngde. Hvem er jeg og hvor hører jeg til? er de helt store spørgsmål i denne dejlige og velskrevne familieroman, som kan læses bredt.
En augustaften i 1997 mødes to familier i lufthavnen i Baltimore, hvor de hver især skal hente en adoptivdatter fra Korea. De to familier er vidt forskellige. Den ene er ærkeamerikansk og med masser af slægtninge, højrystet og med det helt store udstyrsstykke. Den anden familie stammer fra Iran og består blot af en velintegreret mand og hans usikre kone samt hans mor, en elegant og reserveret enke. Døtrene fører familierne sammen og nye traditioner skabes. Iranerne viser sig også at have masser af nære og fjerne familiemedlemmer, og gennem årene opstår der nære og ikke altid helt ukomplicerede venskaber og forelskelser på kryds og tværs, for hvad vil det egentlig sige at være amerikaner, at være indvandrer eller at være adopteret?.
Dette er Anne Tylers 11. roman på dansk og en af de allerbedste. Hendes trofaste læserskare vil straks efterspørge den, og den vil givetvis også tiltrække nye (kvindelige) læsere.
En velskrevet og underholdende roman med bred appel. Der er humor og der er alvor, og efter endt læsning sidder man tilbage med en god og varm fornemmelse. Flot forside og god bagsidetekst.