Bliv klogere på, hvorfor mange bilmærker, tøjmærker og virksomheder har hentet inspiration fra naturen til deres navn og logo, eller hvorfor en tændstikæske har den størrelse, den har. For alle, der interesserer sig for design - lægfolk såvel som studerende.
Bogen indeholder 11 kapitler med fokus på fx materialer eller tidsperioder, hvor arkitekt og forfatter Thomas Dickson gennem eksempler diskuterer, hvad design er for en størrelse og hvilken gavn, vi mennesker har af den. Fra hvordan design af fx et metrokort kan gøre omgivelserne forståelige og håndterbare - eller hvor vigtig seriffer er for læsevenligheden af en tekst - til regler for naturens æstetiske mysterier, fx udregningen af en tændstikæskes optimale proportioner ud fra "det gyldne snit". Gennemillustreret med kommenteret litteraturliste bagest.
Bogen er skrevet i et let forståeligt, jordnært sprog, og de mange billeder understøtter fint eksemplerne i teksten. Uden at diktere åbner den vores øjne for, hvordan vi oplever design gennem vores sanser og nærmest er født med præferencer ift. former og proportioner, og gør os mere bevidste om, hvordan design påvirker os.
Denne bog er tænkt som en pendant til Steen Eiler Rasmussens Om at opleve arkitekturDansk designMaterialitet og læringDu kan glæde dig. TD har også skrevet Dansk design. Andre bøger om, hvordan ydre rammer påvirker os mennesker er fx Materialitet og læring og Du kan glæde digDenne bog er tænkt som en pendant til Steen Eiler Rasmussens Om at opleve arkitektur. TD har også skrevet . Andre bøger om, hvordan ydre rammer påvirker os mennesker er fx Materialitet og læring og Du kan glæde digDenne bog er tænkt som en pendant til Steen Eiler Rasmussens Om at opleve arkitektur. TD har også skrevet Dansk design. Andre bøger om, hvordan ydre rammer påvirker os mennesker er fx og Du kan glæde digDenne bog er tænkt som en pendant til Steen Eiler Rasmussens Om at opleve arkitektur. TD har også skrevet Dansk design. Andre bøger om, hvordan ydre rammer påvirker os mennesker er fx Materialitet og læring og .