Tankeeksperimenter om kærlighedens fire klassiske former, udfoldet som hengivenhed, venskab, eros og godgørenhed, placeret i en filosofisk kristen kontekst, hvor fundamentet er Guds kærlighed til mennesket. For alle, der gerne vil dykke lidt dybere ned i fænomenet kærlighed.
For første gang på dansk får vi C.S. Lewis' bog om kærlighedens former, som Lewis opstiller i fire kategorier, tre af hvilke, han henter fra klassisk græsk tænkning: eros, philia og agape og føjer hertil godgørenhed, som en særlig kristen dyd. Lewis gennemgår for hver kærlighedsform nogle underbyggende filosofiske tankeeksperimenter. Perspektivet er kristent, for når alt er sagt, står det tilbage, at for Lewis er den måde mennesket udfolder kærligheden et spejlbillede på Guds kærlighed, som i sit væsen er et uudgrundeligt mysterium.
Lewis skriver legende og let, som altid, og hans indsigter i menneskets vilkår og natur, hans nysgerrighed og humanistiske tilgang, gør at bogen, som er fra 1960, har klaret tidens tand og stadig står frisk og klar i sit udtryk. Pointen hos Lewis er, at vi kan elskes for blot at være os selv, uden at være performative og succesfulde, og det budskab er så radikalt som nogensinde.
Oplagt at læse i sammenhæng med Lewis' Fælles kristendomKunsten at elskeDen eneste ene, ligeledes baseret på egne radioforedrag. I Kunsten at elske får vi andre verdensreligioners bud på kærlighedens former. Læs om kærlighedens kulturhistorie i Den eneste eneOplagt at læse i sammenhæng med Lewis' Fælles kristendom, ligeledes baseret på egne radioforedrag. I får vi andre verdensreligioners bud på kærlighedens former. Læs om kærlighedens kulturhistorie i Den eneste eneOplagt at læse i sammenhæng med Lewis' Fælles kristendom, ligeledes baseret på egne radioforedrag. I Kunsten at elske får vi andre verdensreligioners bud på kærlighedens former. Læs om kærlighedens kulturhistorie i .