Books / nonfiction

Om ondskab


Description


På baggrund af en række historiske eksempler på grusomheder, bl.a. terroraktionerne den 22. juli 2011 i Oslo og på Utøya, diskuteres drivkraften bag ondskabens ugerninger. Målet med bogen er at gøre os bedre rustet til at forklare og modvirke ondskab.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 22. Mar. 2017

By

By

Henrik H Pedersen

d. 22. Mar. 2017

Forfatteren sætter et moral-filosofisk fokus på begrebet ondskab, herunder i forhold til bl.a. terrorisme og Breivik-sagen. Til læsere med interesse for filosofi og aktuel debat. Desuden til brug for opgaveskrivere fra gymnasieniveau.

Hvad er drivkraften bag ondskab, og hvordan skal vi forholde os til den, er bogens centrale spørgsmål. Forfatteren ser på begrebet i en bred moralsk forstand, fra både offerets og gerningsmandens perspektiv, men også ud fra en tredjeparts synsvinkel som er "tilskueren", magten eller samfundets. I bogen genfortælles ondskaben gennem en række historiske eksempler på grusomheder bl.a. Breiviks terroraktion 2011 i Oslo og på Utøya. Her stilles spørgsmålet om der ganske enkelt findes handlinger som er uegnede for tilgivelse. Forfatter Arne Johan Vetlesen er norsk filosofiprofessor og fra hans hånd findes bl.a. også Hvad er etik.

Meget interessant og velskrevet bog om ondskab. Abstraktionsniveauet er højt men dog uden brug af svær fagterminologi, så den kan læses forholdsvis bredt. Oplagt i opgavesammenhæng vedr. emnet terror.

For samme målgruppe findes også, især vedr. Breivik-sagen En af osOndskabens filosofiOndskab og etik. Desuden skal nævnes Ondskabens filosofi og Ondskab og etik. Vetlesens bog er på et lidt højere abstraktionsniveau og minder mere om en debatbog end de førnævnteFor samme målgruppe findes også, især vedr. Breivik-sagen En af os. Desuden skal nævnes og Ondskab og etik. Vetlesens bog er på et lidt højere abstraktionsniveau og minder mere om en debatbog end de førnævnteFor samme målgruppe findes også, især vedr. Breivik-sagen En af os. Desuden skal nævnes Ondskabens filosofi og . Vetlesens bog er på et lidt højere abstraktionsniveau og minder mere om en debatbog end de førnævnte.


Filosofiske anmeldelser [online]

Årg. 6, nr. 2 (2018)

By

By

Mads Rangvid (f. 1974)

Årg. 6, nr. 2 (2018)