Eirik Wekres roman henvender sig til krimilæsere af gode gedigne kriminalromaner, og da den er en nummer 2 i en planlagt trilogi, også til dem, som har læst og synes godt om bind 1.
Eirik Wekre debuterede på dansk i 2009 med nr. 1 i "operations-trilogien" Operation Snehvide. Den sidste forventes at udkomme i 2011, og Zentropa har allerede købt filmrettighederne. Eirik Wekre er uddannet økonom, og han har erfaring fra efterretningsvæsenet og erhvervslivet, noget som han bruger i sine krimier. I Operation Isbjørn er der tilsyneladende tale om et familieopgør. En kvinde og hendes datter er blevet skudt på klos hold, og familiefaderen, som er en højt uddannet jægersoldat, er forsvundet. Hege Tønnesen bliver meget mod sin vilje bedt om at lede efterforskningen, og selv om alle spor peger på familiefaderen, og medierne også dømmer ham, er hun ikke sikker. Det viser sig da også - og det kan jeg godt røbe - at mordene dækker over noget helt helt andet. Eirik Wekres sprog og skrivemåde fangede mig helt fra begyndelsen, og selv om der er mange personer og mange organisationer at holde styr på, synes jeg det er lykkedes for ham at skrive en god og intelligent spændingsroman.
Forfattere som Jussi Adler-Olsen, Morten Leth Jacobsen, Henrik Desmond skriver romaner med storpolitiske temaer.
En rigtig god opfølger på den meget roste Operation Snehvide. Selv om romanen har en kvindelig hovedperson, er det uden tvivl en roman, som også henvender sig til de mandlige læsere af spændingsromaner.