Polemisk debatoplæg om de to myter, Bramming ser leve side om side - modernitetens falske myte om fremgang og vækst på alle planer, og den sande, kristne myte. Bogen er velegnet til diskussionsoplæg for samfundsinteresserede og kirketro.
TB er præst og forfatter. Den moderne myte har, if. TB, sin opkomst for 200 år siden med Hegel som den filosofiske frontkæmper. Puffet til af Darwins evolutionsteori, for dernæst at brede sig til kulturen med en tro på stedse mere udviklede former og tanker. TB mener, at det er en falsk myte og illusion, at vi stedse bevæger os fra noget laverestående til noget højerestående. På dette giver han mange tankevækkende eksempler. Den sande myte er den kristne myte, og han opponerer især stærkt mod Niels Grønkjærs udsagn om en foranderlig Gud, der følger med tiden, i hans bog Den nye gud, for "gud er gud, om alle mand var døde". Mens det er nemt at forholde sig til fremskridtstankens dårligdomme, er det sværere (for ikke-troende) at forholde sig til den kristne myte som den til alle tider sande.
I Dommedag er aflyst : velstand og fremgang i det 21. århundrede forfægtes det modsatte synspunkt. Hvorfor religionen er vigtig : menneskeåndens skæbne i en troløs tidsalder ligger ideologisk på linje med denne.
Polemisk indlæg i debatten om samfundsudvikling og værdier, som nok især vil blive debatteret i kirkelige kredse, men som også har vægtige argumenter mod det, Bramming kalder den moderne myte om stadig fremgang og vækst.