Til børn og unge fra 12 til 16 år. Til selvstændig læsning og meget anvendelig til emnearbejde og læsekursus.
Oprindelige folk er efterkommere af de mennesker, som levede på Jorden, før andre kom og erobrede deres område. Det er inuitterne, samerne, aboriginerne, indianerne og masaierne. Fælles træk ved de oprindelige folk er, at de i årtusinder har tilpasset sig den natur, som de lever i. De har alle oplevet at deres eksistens har været truet af fremmede, som har bekæmpet dem for at overtage deres land. I dag trues deres eksistens af ekstremt vejr. De er direkte afhængige af den natur, de lever i. Bogen er inddelt i 6 kapitler. Først en præsentation af hvem de oprindelige folk er. Derefter 5 kapitler, som hvert omhandler en af de ovenstående befolkningsgrupper. Illustrationerne er flotte farvebilleder, som fylder lige så meget som teksten på et dobbeltopslag.
I serien De store fagbøger findes i forvejen De første mennesker som handler om evolution og Opdagelsesrejser som fortæller om europæernes rejser ud i resten af verden. Oprindelige folk passer ind imellem disse to titler og binder de tre udgivelser sammen. På hylderne findes i forvejen bøger om hvert enkelt oprindeligt folk, men ikke en bog som denne, hvor de alle er præsenteret. Kun i oversigts form i Atlas over truede folk, 1997.
Absolut en bog som kan anbefales. Her bliver sat fokus på noget oprindeligt på vores klode, som er truet, og derfor er det vigtigt at kende til problemerne.