Books / fiction / noveller

Ord på flugt


Details

Latest edition, Bog


Language
dansk
Scope
132 sider
Released
2016
Contributions
Genre and form
noveller, erindringer
Original edition
2016

Description


Tekstantologi med 15 bidrag om det at være flygtning. Alle forfatterne har - eller har haft - tilknytning til Danmark.

Content

  • Noget i mig vil altid være på flugt / Tarek Omar

  • Drømmen om at vende hjem / Jimbut Jun Feng

  • Min skæbne: Rastløshed / Noufel Bouzeboudja

  • Retten til at vende hjem / Maryam Al-Khawaja

  • Flygtning i sjælen / Paula Larrain

  • Tre digte / Jan Pêt Khorto

  • Flygtning, altid / Herbert Pundik

  • Flugt / Qamar Salaad Omar

  • Bardommens tavshed / Sara Omar

  • Uønskede bøger / Adil Erdem

See all (13)

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 18. Nov. 2016

By

By

Thomas Olesen

d. 18. Nov. 2016

Til alle, som ønsker at få sat ansigt på nogle af individerne fra de navnløse flygtningestrømme, er her en dyb, alsidig og rørende tekstsamling af og om folk på flugt.

15 personlige beretninger - enkelte på versform, de fleste på prosa - om livet som flygtning. De 15 forfattere kommer fra alle dele af verden, enten ikke-troende eller troende fra forskellige trosretninger; islam, kristendom, jødedom, Falun Gong eller buddhisme. Fælles er, at de alle har oplevet undertrykkelse og har måttet tage flugten. Flygtningeerfaringen forlader aldrig kroppen, eller, som Herbert Pundik skriver det i sin beretning: "Én gang flygtning, altid flygtning.".

Anders Jercihow og Mille Rode, de to redaktører, lykkes med at skabe en flot og alsidig samling af tekster, der er skrevet af forfattere med vidt forskellige baggrunde - men med den samme grundlæggende erfaring af tab og eksil. Det er hård og rystende læsning, som giver et indblik i flygtningens lidelse og permanente hjemløshed - og om nødvendigheden af at asyllandene tager imod med forståelse.

For en skønlitterær fremstilling på digtform af eksilet som en almenmenneskelig erfaring, som her skildret i essayet af Omid Shams Gakieh, "EksilInvasionenet, de moderløses sprog", henvises til af Janus Kodal. For en dokumentarisk rejseroman om flygtningetilværelsen i de navnløse grænselande mellem lande, henvises til Madame Nielsens InvasionenFor en skønlitterær fremstilling på digtform af eksilet som en almenmenneskelig erfaring, som her skildret i essayet af Omid Shams Gakieh, "Eksilet, de moderløses sprog", henvises til Eksil af Janus Kodal. For en dokumentarisk rejseroman om flygtningetilværelsen i de navnløse grænselande mellem lande, henvises til Madame Nielsens .


Weekendavisen

d. 6. Jan. 2017

By

By

Birte Weiss

d. 6. Jan. 2017



Information and editions