Books / fiction / digte

På -
En - (multiple languages)


Description


101 digte skrevet under en uges besøg i Aarhus. En poetisk rejse ind i byens øjeblikke, sanset af digteren, nedskrevet på stedet og adresseret enkeltvis til tilfældige århusianere.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 13. Dec. 2016

By

By

Peter Holm Rasmussen

d. 13. Dec. 2016

101 digte skrevet af den franske digter Jacques Jouet, der på en uges visit i Århus, med fremmede øjne og enorm nysgerrighed, kigger efter mønstre i byen. For interesserede i digteriske formeksperimenter.

Jouet er med i litteraturprojektet Oulipo, der tæller medlemmer som Italo Calvino, George Perec og Raymond Queneau. På invitation tog Jouet i 2015 en uge til Århus for at deltage i projektet FRESH EYES. Her videreførte han sit eget løbende projekt, med hver dag at skrive et digt og adressere det til en tilfældig person. Jouet skriver om, hvad der sker i nuet, hvad han ser og hvem han møder. Han reflekterer over det fremmede, at være ukendt og de sproglige pudsigheder. Parallelle tekster på fransk og dansk. Jouet er ikke tidligere oversat til dansk.

Jouet er et behageligt selskab, han fremstår sympatisk og nysgerrig igennem digtene. Han er tydeligvis en trænet iagttager, med et godt øje for sine omgivelser og et sprogligt overskud, der skifter mellem det dagligdags og det eksperimenterende. Hans observationer af øjeblikke, det være sig livet på havnefronten, kunsten på gallerierne eller hotelværelset sent om aftenen, bliver også en poetisk rejse ind i ham selv. Således bliver det ikke blot byrummet der beskrives, men også hans tilstedeværelse i det.

Både Martin Larsens digtsamling Noter til det mere perfekte livEn million historier og Peter Adolphsens prosasamling En million historier har Jouets digtning som forlægBåde Martin Larsens digtsamling Noter til det mere perfekte liv og Peter Adolphsens prosasamling har Jouets digtning som forlæg.


Weekendavisen

d. 10. Feb. 2017

By

By

Lars Bukdahl

d. 10. Feb. 2017


Standart

Årg. 31, nr. 2 (2017)

By

By

Peter T. Andersen

Årg. 31, nr. 2 (2017)