Bogen kan formidles til dinosaurus-hungrende børn ned til ca. 5 år bl.a. takket være en lidt "skønlitterær" tilgang med 2 børn, der går på opdagelse.
I denne dinosaurusbog følger vi børnene Mikkel og Cecilie. De bliver inviteret ind på et palæontologisk museum, hvor de vandrer igennem jordens dyrelivs udviklingshistorie. På hvert opslag ser vi de to midt i et landskab med en række af de dyr, der levede på det pågældende tidspunkt. Midt i bogen findes et dobbeltopslag med flapper med facts om forskellige fortidsdyr. Til slut lidt om fossiler, tidstavle og henvisning til museer og fossil-findesteder. Ingen litteratur- og web-liste. Forfatteren har tidligere på dansk fået udgivet 2 skønlitterære børnebøger og billedbogen Kom med i børnehaven, 1996. Teksten er velskrevet, men kan sine steder virke lidt knudret, målgruppen taget i betragtning. Illustrator er ny i dansk sammenhæng. Hendes billeder af fortidsdyr virker gode og livagtige ligesom de landskaber, dyrene færdes i, hvorimod de smilende børn lidt virker som stive papfigurer.
Der findes en del bøger om fortidsdyr og dinosaurer. Denne udmærker sig ved tilgangen med de 2 børn, der er med til at levendegøre de mange oplysninger. Kan selvlæses fra ca. 10 år, men kan bl.a. takket være formen formidles til børn ned til ca. 5 år.
Sympatisk bog, der med sin lidt "skønlitterære" tilgang kan formidles ned til ca. 5 år. Bogens illustrationer er velfungerende og aflæselige for målgruppen, men ikke specielt fantastiske.