En spændende udgivelse, som fører læseren gennem danmarkshistorien på flere forskellige måder. Målgruppen er primært de 11-14-årige. Også fin til lejrskole eller familieferie i Danmark.
Spændende og original udgivelse, der på én og samme gang beskriver og forklarer om Danmarks tilblivelse, egnshistorie og udvikling. Først en beskrivelse af landets opståen, sproget, folket, nationaldyr, nationalsange og lignende, og så følger en 20 siders kompakt tidsrejse gennem Danmarks-historien, hvor de vigtigste epoker slås fast. Herefter tager bogen fat på sit hovedærinde, nemlig en lang række egnshistorier fra hele landet, både historiske fakta, myter og sagn, velkendte og ukendte. Lokalhistorien uddybes med spændende beskrivelser af konkrete historiske spor fra egnen. Heinemeiers fine tegninger sætter stemningen og illustrerer. Afslutningsvis findes mini-leksikon, kongerække og opslagsregister til at lette forståelsen.
Som det fremgår er bogen ret enestående i sin opbygning, den geografiske spredning og sit fokus på sagn og myter. Der findes en række andre brede og mere klassisk historie-faglige indføringer i danmarkshistorien, som kun i mindre omfang inddrager sagn og myter. Fx Nils Aage Jensens: Danmarks-historier for børn eller Hartmanns: Børnenes Danmarkshistorie.
Spændende, alsidig og underholdende omgang danmarkshistorie, som leverer myter og røverhistorier samtidig med et historisk overblik og mange lokalhistoriske spor, en fin, levende historiekrønike.