Books / fiction for children / sjove bøger

Pandekagekagen


Description


Historie om Peddersen, som bager pandekager til sin kat, Findus, når den har fødselsdag. Men Peddersen har ingen mel, hans cykel er punkteret, og nøglen til udhuset, hvor lappegrejerne ligger, er væk.

Reviews (4)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Poul Kr. Jørgensen (skole)

d. 18. Dec. 2018

En særling, Peddersen, bor alene ude på landet i Sverige. Han har en kat, der hedder Findus, der på sin fødselsdag altid skal have en pandekagekage. Det kommer der en meget morsom historie udaf. Peddersen og Findus støder på forhindring efter forhindring under forberedelserne med pandekagedejen. Det hele får dog en lykkelig afslutning. Den gode og morsomme historie vil først kunneselvlæses fra 3.-4. klasse. De store A4 sider er illustreret med nogle særdeles smukke og fine tegninger, lavet af den svenske (forfatter. De store tegninger er alle i smukke farver, med et væld afdetaljer er de fulde af liv og fantasi. Alle udgør de en meget væsentlig del af bogen, og de er i høj grad med til at gøre historien morsom og levende. Til højtlæsnings- og kiggen-med-bog formindre børn er Pandekagekagen en meget fin bog, og med henblik på børnehaveklassen må den bog så have skolebibliotekets interesse.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Torben Wilhelmsen (børn)

d. 18. Dec. 2018

Billedbog i farver tegnet og fortalt af Sven Nordqvist. Peddersen og hans talende kat vil bage en pandekagekage til kattens fødselsdag, men mangler mel. For at kunne købe mel må Peddersenbruge cyklen, som imidlertid er punkteret. For at lappe cyklen må han ind i værkstedet, men døren er låst og nøglen væk osv. På denne kendte gentagelses-idé fortsætter historien, indtil det tilsidst lykkes at få bagt kagen. Alle Peddersens krumspring i denne forbindelse får landsbybeboerne til at stemple ham som tosse. Med lidt god vilje kan historiens budskab således være, at tingeneikke altid hænger sammen, som vi umiddelbart tror, men jeg vil snarere karakterisere den som et sjovt nonsens-eventyr til underholdningsbrug. Teksten er lang og ordrig, og det er de naturalistiskebilleder (nærmest en blanding af Ilon Wikland og Eva Eriksson), der bærer historien. De er farvemættede og fulde af sjove detaljer, men svære at billedlæse, fordi der er flere handlingsforløb ihvert billede. Alt i alt godunderholdning (og lidt til) fra ca. 5 år.


Jyllands-posten

d. 31. Dec. 1984

By

By

Jakob Gormsen

d. 31. Dec. 1984


Berlingske tidende

d. 14. Nov. 1984

By

By

Brita Stenstrup

d. 14. Nov. 1984