Bogen henvender sig til de mere tænksomme læsere fra ca. 12 år og kan bruges som højtlæsningsbog fra ca. 7-9 år. Bogen skal formidles som en eftertænksom og poetisk bog, om en dreng der har mistet sin mor.
Forfatteren skriver ofte sammen med andre såsom i Farsdreng (2004) med Charlotte Pardi og senest Ærtehalm (2010) med Anne-Marie Donslund. Men denne bog er helt hendes egen. Det er en smuk og underfundig bog om drengen Cairo, der har mistet sin mor. I begyndelsen af fortællingen bor han på et børnehjem, og føler sig tynd som papir. En dag beslutter han sig så for at rejse ud i verden for at blive en rigtig dreng. Det er en fantastisk smuk og bevægende bog, som nok vil kræve noget af sin læser, men som er det hele værd i sidste ende. Sproget er forholdsvis enkelt, men indholdsmæssigt kræver historien en moden læser. Det skal dog siges, at jeg fandt historien både meget barsk og meget smuk.
Sine steder er bogen både frygtelig og rystende som i Bent Hallers Hønsepigen og poetisk og smuk som i Antoine de Saint-Exupéry Den lille prins. Det er en sælsom fortælling der som børnebog er på niveau med Collodis Pinocchio og Carrolls Alice i eventyrland.
En fantastisk og sær fortælling, der berørte mig dybt. Det er en bog jeg vil glæde mig til at anbefale de mere tænksomme af mine lånere, og som jeg selv vil finde frem og læse igen om et par år.