Med afsæt i barndommens by Gug ved Aalborg går Pablo Llambías på opdagelse i sin egen og menneskehedens historie. En stort anlagt historie til romanlæsere.
Pablo skal til 40-års jubilæum sammen med sin gamle folkeskoleklasse. På turen til Aalborg sidder den lille Pablo på bagsædet, og i tilbageblik ser de på tiden i det nyopførte parcelhus i forstaden Gug i 1970'erne. Pablo gik i den lokale skole, motorvejen blev bygget, han legede, fik kærester og gjorde sig de første erfaringer med at skabe noget. Vi hører også om dengang de første mennesker kom til Gug for flere tusind år siden. Llambias trækker en linje gennem historien op til parcelhuset, hvori mange danskere lever deres liv. Samtidig er der mange tanker med betragtninger om kunst og litteratur.
Det er en historie fyldt med mange temaer og spor. Fortælleglæden er stor, og alt fortælles med mange detaljer. Nogen vil måske finde de mange tanker, betragtninger og erindringer på tværs af tid og sted forvirrende. Men Llambias formår på overbevisende vis at skrive sin egen og sin families historie ind i en meget stor og tankevækkende sammenhæng. Det er en meget vellykket, selvbiografisk roman med rigtig mange lag.
Med den meget personlige vinkel, det store litterære overskud og de mange detaljer på vejen mod at finde sig selv og blive forfatter, er det oplagt at sammenligne Llambias med Karl Ove Knausgaard. Som fx i Min kamp. 1. bog.