Et redigeret, delvis omarbejdet teologisk universitetspeciale hvorfor målgruppen må antages at være tilsvarende smal. I en folkebibliotekskontekst så klart en "overbygnings"-udgivelse der stiller krav om faglig indsigt og kendskab til metode for at kunne læses med udbytte. Formidling i sig selv rækker næppe alene.
Forfatteren er ph.d.-stipendiat i religionsfilosofi og diskuterer på baggrund af Michel Foucaults (1926-84) genealogiske metode begrebet "pastoralmagt", en form for magtudøvelse som historisk tager afsæt i kristne institutioner og/eller tankegange, og som også kan øve indflydelse i en nutidig sekulariseret ramme eller sammenhæng. Eksempler herpå og i hvilke ydre "set-up's" analyseres i fremstillingen: fra 1700-tallets forsøg med opbygning af et sundhedsvæsen frem til fx vor tids "kollektive" behandling af og indgreb overfor fedme. Som værende et universitetsspeciale bærer teksten selvsagt præg af et fagligt højt (abstraktions)niveau.
Ikke et emne der tilbyder sig med lette forståelsesmæssige genveje. Søgning på "pastoralmagt" i bibliotek.dk resulterer i én post: nærværende udgivelse hvilket synes at give bogen en vis unik karakter. Bogen rummer dog en meget fyldig litteraturliste - og her med talrige henvisninger til Michel Foucault-tekster!.
I en tid hvor religionens rolle i det offentlige rum er genstand for megen opmærksomhed, er det en udgivelse man kan forestille sig vil påkalde sig interesse, bogen stryger dog på ingen måde læseren med hårene af den grund.