Henvender sig nok mest til modne læsere, der vil sætte pris på forfatterens på én gang lærde og underholdende betragtninger om pengene og deres væsen.
Hans Boll-Johansen, der er født i 1936, er dr.phil. og var indtil 1997 docent i romansk litteratur. Han skriver om penge og vil med sin humanistiske baggrund udforske området mellem humanisternes afvisning af at beskæftige sig med penge og finansverdenens dyrkelse af dem. I første del tager han forskellige persontyper til behandling, såsom spilleren, spekulanten, bonden og ødelanden, og i anden del ser han på forholdet mellem penge og moral. Det er en velskrevet, lærd, og underholdende bog, hvor Boll-Johansen i sine refleksioner og filosofiske overvejelser, både tager udgangspunkt i det, han kalder sit eget fortumlede forhold til penge, men også i høj grad inddrager eksempler fra den danske litteratur og fra verdenslitteraturen, og bogens brede persongalleri strækker sig lige fra Kierkegaard, Marcel Proust og romanfiguren Lykke-Per, til Stein Bagger og Anni Fønsby.
Det er svært at finde litteratur på dansk, der umiddelbart ligner. Boll-Johansen har, ud over sit faglige forfatterskab, bl.a. også skrevet De danske og de franske : frankofiliens metamorfoser, 2007, hvor danskernes forhold til det franske tages til behandling i en tilsvarende stil.
En utraditionel og underholdende bog om penge, hvor forfatteren bruger sin brede humanistiske baggrundsviden i sin beskrivelse af forholdet mellem åndsliv og økonomi.