En antologi på et højt fagligt niveau, især henvendt til professionelle og studerende inden for det sundhedsfaglige område, men også patienter og pårørende med en grundlæggende psykologisk baggrundsviden kan være med.
Bogen består af en række kursusforedrag skrevet af førende eksperter på området. Personligheden beskrives som et resultat af det komplicerede samspil mellem biologiske, psykologiske, sociale og kulturelle faktorer, og der gøres rede for de personlighedsforstyrrelser, der rammer hele 12-15% af befolkningen. Da der er en udpræget tendens til samsygelighed, beskriver flere af kapitlerne desuden de ledsagende, mere tydelige psykiske sygdomme. Endelig gennemgåes forskellige aktuelle behandlingsmetoder. Det akademiske præg understreges af de fyldige litteraturhenvisninger.
Bogen afløser Erik Simonsens Personlighed og personlighedsforstyrrelser, 1998. Ingrid J.Kristensens Personlighedsforstyrrelser, 2005 er mindre omfattende, mens Carsten René Jørgensens Personlighedsforstyrrelser, 2006 beskriver borderline-lidelser.
Bogen giver et fagligt velfunderet, grundigt og opdateret indblik i forskellige personlighedsforstyrrelser, deres årsager og symptomer og de behandlingsmuligheder, man råder over i dag. Fortrinsvist henvendt til fagfolk og studerende.