Målgruppen er bred til fortællingen om den unge slavekvinde, der efter et fatalt svigt søger retfærdighed. Forfatteren er velkendt, sproget tilfredsstiller også kræsne læsere, og historiens autentiske baggrund udspiller sig i 1830'ernes Sydafrika. Moderne forside med associationer til gamle dage, et forkert gengivet navn på bagsiden er dog lidt uheldigt.
Philida er slave hos familien Brink, nærmere bestemt strikkepige. Hun og sønnen Frans Brink har fået 4 børn sammen og holder af hinanden, men han forråder Philida, da han skal giftes for at redde farmen. Vred og ulykkelig drager hun afsted for at klage, og må finde sig til rette hos en ny ejer i den sidste tid før slaveriets ophævelse. Fortællervinklen skifter, men er især hos Philida. Sproget er smukt, kraftfuldt og letlæst, og med stærk, nuanceret personskildring. Romanen er baseret på forfatterens slægtshistorie, og der redegøres for dens baggrund i efterordet.
Brink beskæftiger sig som altid med retfærdighed og personlig frihed. Han har en særlig evne til at krybe under huden på sine personer og lade mennesker mødes på tværs og på trods. Andre store forfattere fra Sydafrika er Doris Lessing, Nadine Gordimer og J.M. Coetzee.
Smuk roman om strikkepigen Philida, der i tiden omkring 1830 var slave hos familien Brink i Sydafrika. Hendes forhold til sønnen Frans skulle føre til hendes frigivelse, men han svigter. Man kan kun blive grebet af denne poetisk kraftfulde skildring af Philidas vej til at generobre sin sjæl.