Om hvordan pindsvinet lærer at tro på sig selv og gøre det, hun selv synes er rigtigt. Hyggelæsning for de 4-5-årige hjemme og i børnehave.
Pindsvinet finder et stort brombær, som hun vil spise. Men så kommer kragen, ræven, uglen og væselen med alle mulige råd om, hvordan brombærret skal bruges. Pindsvinet bliver helt forvirret, indtil hun endelig møder den fornuftige and, som hun deler brombærret med. Til illustrationerne er brugt en kombination af teknikker, som ligner bl.a. akvarel, farveblyant og kridt. Ulrika Kestere bor i Sverige, og bogen er oversat fra svensk.
Der er noget fabel over denne lille, søde historie, der med sine gentagelser og en pointe om at tro på sig selv vil egne sig til hyggelæsning og en snak med de 4-5-årige. De menneskelige dyr bevæger sig i et stiliseret, nogle steder surrealistisk, skovmiljø med kæmpesvampe og fantasiblomster. I både historie og illustrationer anes en østeuropæisk eventyr- og billedbogstradition, der kan skyldes tegners/forfatters lettiske oprindelse. Både tekst og tegninger er letforståelige for aldersgruppen, men der er mere vægt på det grafisk/kunstneriske, end der er i Kesteres tidligere Ottos uldne sweater, der har en mere umiddelbar humor og appel til børnene.
Hik! sagde bjørnenVenner ved verdens ende minder om med sine gentagelser og de mange nytteløse råd, hovedpersonen udsættes for. Her til lands har vi i den filosofiske afdeling historierne om Tudse og Spidsmus, fx Venner ved verdens endeHik! sagde bjørnen minder om med sine gentagelser og de mange nytteløse råd, hovedpersonen udsættes for. Her til lands har vi i den filosofiske afdeling historierne om Tudse og Spidsmus, fx .